Bouwkundig tekenwerk

Meer informatie?

Stefan Koopstra 06-11199952
Offerte aanvragen

Een succesvol bouwproject kan niet zonder bouwkundig tekenwerk. Archisupport vervaardigt 3D modellen, bouwkundige tekeningen en detailleringen in alle fasen van een bouwproject. Dit wordt gedaan vanuit het BIM model (Building Information Modeling) van uw project.

Wij schakelen snel en denken altijd met u mee.

Ondersteuning nodig voor uw (BIM) project? Een omgevingsvergunning aanvragen? Of uitvoeringstekeningen nodig voor uw bouwproject? Dan ondersteunen wij u hier graag mee.

Waar wij goed in zijn:

Werktekeningen zijn de verbindende schakel tussen partijen die samen aan een (groot) project werken. Deze werktekeningen bevatten alle informatie over bouwmaterialen, constructies, aansluitingen en verbindingen. Archisupport levert alle werktekeningen die nodig zijn om uw project tot een succes te maken.

Effectief samenwerken in de bouw? Kies voor een BIM-model van Archisupport. Een bouwwerkinformatiemodel (BIM) is een effectieve methode om integraal te ontwerpen, te bouwen en te onderhouden. Deelnemende partijen delen alle beschikbare informatie in het (digitale) model. Uw voordeel? Met een BIM-model van Archisupport is de kans op fouten kleiner en dalen de faalkosten.

Professionele artist impressions (3D Visulatie) nodig? De artist impressions van Archisupport zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit. Wij maken ze voor nieuwbouw en verbouw en van exterieur tot interieur.

Waarom een artist impression?

Een artist impression geeft in één blik een toekomstbeeld van uw bouwproject. Een beproefd middel om woningen/panden sneller te verkopen of investeerders te vinden voor een project.

Uw object sneller verkopen? Een verkooptekening van Archisupport trekt de aandacht. Wij brengen een bestaande situatie helder in beeld. Of laten bijvoorbeeld zien welke (inrichtings)mogelijkheden er zijn voor een ruimte. Een verkooptekening van Archisupport biedt geïnteresseerde kopers nieuwe inzichten.

Splitsingstekening nodig? Archisupport brengt de grenzen tussen de verschillende appartementsrechten en de gemeenschappelijke ruimten helder in beeld. Binnen een gebouw met meerdere eigenaren ziet u hierdoor snel hoe het is gesteld met de eigendomsrechten.

Waarom een splitsingstekening?

Bij verkoop van uw appartement is de splitsingstekening één van de stukken die u moet aanleveren bij de notaris. Als u een deel van een woning of pand wilt verkopen, heeft u een splitsingsvergunning nodig. De splitsingstekening is één van de vereisten in de procedure.

Een detailtekening zoomt in op een klein deel van een bouwplan. Informatie die onmisbaar is voor de bouwers. Een detailtekening laat bijvoorbeeld zien hoe een vloer verbonden is met wanden of kozijnen, hoe een dakconstructie in elkaar zit of op welke manier isolatie is toegepast.

Waarom een detailtekening?

De detailtekening is verplicht voor de aanvraag van een omgevingsvergunning bij de gemeente. Aannemers of uitvoerders hebben de tekeningen nodig om hun werk goed te kunnen doen. De detailtekening helpt om het bouwproces probleemloos te laten verlopen.

Ontruimingsplattegronden nodig? Archisupport brengt de in- en uitgangen van het gebouw in beeld en vermeldt waar de blusmiddelen zich bevinden. Ontruimingsplattegronden tekenen wij volgens de norm NEN 1414.

Aanvalsplattegrond
Archisupport tekent ook zogeheten aanvalsplattegronden voor de brandweer. Deze zijn nog uitgebreider dan de ontruimingsplattegrond en zijn verplicht voor drukke gebouwen.

Wilt u weten of uw bedrijf een ontruimingsplattegrond nodig heeft? Archisupport zoekt het voor u uit.

Waarom een ontruimingsplattegrond?
Een ontruimingsplattegrond is in de meeste gevallen verplicht voor gebouwen waar veel personen samenkomen. Hulpdiensten kunnen met zo´n tekening slagvaardiger optreden bij calamiteiten.

Een 3D-scanner is de nieuwste manier om een object in te meten. Het grote voordeel: een nog realistischer beeld van de werkelijkheid.

Hoe werkt de 3D-laserscanner?
De scanner vangt het gebouw in een zogeheten pointcloud, een wolk van meetpunten. De wolk bevat alle meetgegevens en kan als onderlegger gebruikt worden voor een 3D-tekening. Een groot voordeel van deze nieuwe methode is dat de scanner nooit een punt vergeet.

Een 3D-scan is zowel geschikt voor interieurs als exterieurs.

Bestektekeningen

Bestektekeningen (technische ontwerptekeningen) geven duidelijkheid over wat er gebouwd moet worden en hoe dat moet gebeuren. Samen met de bestektekst hebben aannemers deze tekeningen nodig om een offerte te kunnen maken.

Archisupport maakt uw bestektekeningen.

Archisupport vervaardigt de bestektekeningen die nog zijn voor de contractvorming bij renovatie, verbouw- en nieuwbouwprojecten.

Dit is slechts een beknopte greep van tekeningen. Vanzelfsprekend verzorgen wij alle soorten tekenwerk, denk ook aan bestaande toestand tekening, ontwerp tekeningen, verkooptekeningen, splitsingstekeningen en visualisaties.

Neem nu contact met ons op of vraag een vrijblijvend offerte aan.

Trippenhuis Amsterdam

In opdracht van Office Winhov heeft Archisupport samen met Heinen + Partners de directievoering en het bouwmanagement voor de verbouw van het Trippenhuis verzorgd. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het 17e-eeuwse Trippenhuis in Amsterdam. In het pand is de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen…

Bekijk deze case

En dat betekent dat u vanaf 1 maart voor onafhankelijk advies en een frisse blik op de bouwwereld op Lunet 5a in Veenendaal aan het juiste adres bent. En mocht u ons nou een kaartje willen sturen, dan kunt u hier de postcode 3905 NW aan toevoegen (overige zakelijke correspondentie ontvangen we mede met het oog op duurzaamheid overigens liever op de digitale deurmat: info@archisupport.nl).

Tot die tijd bent u natuurlijk nog gewoon van harte welkom in Amerongen! Neem u dan wel eerst even contact met ons op?