Energievraagstukken

Als vastgoedeigenaar moet u voldoen aan strenge eisen op het gebied van energie en duurzaamheid. En die eisen worden de komende jaren alleen nog maar strenger. Archisupport toetst en adviseert.

Waar wij goed in zijn:

Een woning of kantoor bouwen? Dan bent u bij de aanvraag van een omgevingsvergunning verplicht om milieulast berekeningen aan te leveren. Archisupport rekent de milieulast voor u uit.

Bouwplannen vergelijken
Wij berekenen niet alleen de milieulast van de bouw, maar kijken ook naar onderhoud en energiegebruik. Indien gewenst nemen we ook de bouwkosten mee in de berekening. Handig als u meerdere bouwplannen wilt vergelijken.

Voldoet uw plan niet aan de milieulastnormen? Archisupport heeft altijd een oplossing.

De energieprestaties van uw woning of gebouw verbeteren? Een Energieprestatieadvies (EPA) van Archisupport geeft u inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen. Als gecertificeerd adviseur is de kwaliteit van ons advies geborgd.

Waarom energieprestaties verbeteren?

Een verbeterde energieprestatie resulteert in een aanmerkelijk lagere energierekening, meer comfort, lagere milieubelasting, een gezonder binnenklimaat en lagere energiekosten (woonlasten/beheerskosten).

Energieprestaties steeds belangrijker

Het Europese beleid is erop gericht dat vanaf 2020 nieuwe gebouwen géén of zeer weinig energie gebruiken. Ook aan bestaande gebouwen worden steeds hogere eisen gesteld. Een enorme opgave voor vastgoedeigenaren. Slim inspelen op de toekomst? Vraag Archisupport om advies.

Energielabel voor uw woning

Een energielabel is sinds 2008 verplicht bij nieuwe verhuur of verkoop van een woning. De overheid heeft op iedere woning een voorlopige energielabel toebedeeld. Wilt u weten of dit klopt voor uw situatie? Of heeft u een energielabel nodig? Archisupport staat voor u klaar.

Een nieuwe woning of utiliteitsgebouw realiseren? Voor de aanvraag van de omgevingsvergunning heeft u onder meer een EPC berekening nodig. Archisupport voert deze ingewikkelde klus graag voor u uit.

Wij rekenen volgens de allernieuwste methoden zoals beschreven in wettelijke richtlijn NEN 7120. Archisupport presenteert de uitkomsten van de EPC berekeningen in een helder rapport.

Archisupport voert diverse varantenstudies voor u uit. Wij verzorgen o.a.

  • Het voorbereiden en uitvoeren van de technische opnamen;
  • Het schetsmatig uitwerken van de opnamebevindingen naar renovatie varianten;
  • Het vervaardigen budgetramingen en opstellen rapportage;
  • Het vervaardigen van budgetramingen t.b.v. renovatiescenario’s;
  • Het opstellen van een rapportage;

Kom jij ons team versterken?

Bekijk de vacatures