Trippenhuis Amsterdam

In opdracht van Office Winhov heeft Archisupport samen met Heinen + Partners de directievoering en het bouwmanagement voor de verbouw van het Trippenhuis verzorgd. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het 17e-eeuwse Trippenhuis in Amsterdam. In het pand is de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) gevestigd. In 2014 zijn de oudste trappenhuizen en gangen hersteld in hun 17e-eeuwse glorie. Daarna volgde de restauratie van het exterieur en de renovatie van de ontvangstruimten en het auditorium in het naastgelegen 20e-eeuwse pand.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) opende op 14 oktober 2019 de nieuwe Tinbergenzaal. Hier is een jarenlang proces aan vooraf gegaan met veel ambitie en inspanningen van diverse partijen, waaronder Archisupport.

De Nachtwacht De gebroeders Trip, wapenhandelaren, gaven rond 1660 de architect Justus Vingboons de opdracht een stadspaleis te bouwen aan de Kloveniersburgwal. Dat ze in wapens handelden, verbeeldde Vingboons met de schoorsteenpijpen in de vorm van affuiten. Het rijk is sinds 1885 eigenaar van het ensemble. Voordat het Rijksmuseum zijn deuren opende, hing De Nachtwacht hier.

Opdrachtgever
Office Winhov
Locatie
Amsterdam Kloveniersburgwal 27, 29 en 31
Werkzaamheden
Bouwmanagement & Directievoering
Tijd
September 2017 t/m april 2019
BVO
7250 m2

Kom jij ons team versterken?

Bekijk de vacatures